Takk til Paal Leverås for lånet av bildet.

#metoo på en annen måte

En gammel venn, Paal Leveraas i Norge sender hver tirsdag ut noen tanker om tiden vi lever i. Hans penn treffer hver eneste gang og jeg vil denne gang sakse litt fra hans brev i dag med dere. Nederst har du link til hele brevet denne uken.

 

— sakset fra dagens tirsdagsbrev —

Da jeg kom hjem fra jobb var det en håndverker der. Det var min kjære som hadde bestilt ham, planlagt hva han skulle gjøre og lagt alt til rette. De diskuterte ivrig ulike løsninger.

I det jeg kom inn i leiligheten, ble hun brått usynlig.

Nå var det meg han henvendte seg til som antatt autoritet og beslutningstaker.

Håndverkeren ga meg et privilegium i kraft av mitt kjønn.

Det kunne ikke vært mer urettferdig.

Men det er helt normalt.

— slutt —

Jeg trodde slikt kun var å oppleve i land syd i Europa. Det er i hvert fall min hverdag. Når slikt skjer, snur jeg raskt om og signaliserer tydelig overfor den andre at han skal henvende seg til min kone. Det går et par dørgende stille sekunder før han forstår mitt hint og fortsetter mot ektehustruen.
Jeg har vunnet ennå en seier mot DEM.

Har du opplevd noe av det samme?

Her er artikkelen til Paal Leveraas i sin helhet. Meld deg på hans fantastiske “Tirsdag morgen” brev.
https://tirsdagmorgen.us1.list-manage.com/track/click?u=347302357e4dfa7c8ecaee4ec&id=3b1fbc0084&e=8628bd61d8

Rate this post

Hits: 4235

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.