Jannes trylleformel

Om snaue to uker pakker jeg en håndbagasje og drar på fotballtur til England. En rekke venner fra Spania og Norge treffes i Liverpool for å se hjemmekampen mot Newcastle.

De fleste kommer fra Norge i vårt reiseopplegg, men også en kontingent her fra palmeland.
Så hvordan forbereder man seg til et slikt arrangement. Jeg har vært i Liverpool mange ganger tidligere, så mye av det vanlige kan jeg stå over. Helt siden jeg kjøpte billetter til kampen og flybillett på høsten 2017, har jeg tenkt på hvordan jeg skal forberede meg.

På grunn av flyavganger til Liverpool, reiser jeg en dag tidligere enn strengt tatt nødvendig. Det skal selvsagt utnyttes ved å besøke noen sagnomsuste utesteder i sentrum der jeg skal bo første natt. Jeg har skrevet med noen venner som jeg møter der. Vi er investorer i et fremadstormende bryggeri med omtrent 50 barer i nær sagt alle verdensdeler. En helt spesiell kultur som startet i 2007 med to unge gutter og en hund, som var overbevist om at de kunne lage et bedre øl enn den industrielt framstilte. Med en ståpåvilje og en helt unik måte å markedsføre seg på, satset de alt og vant.
En anbefalt fornøyelig lesing om Brewdog har du her
Men det var fotballkampen jeg ville snakke om. Hvordan skal jeg stille inn mitt hode? Skal jeg forvente 5-0 som ved møtet med Porto her om dagen, eller skal jeg bare nyte stemningen på tribunen. Timene før avspark og se alle de gale på The Kop. Jeg vil definitivt bruke Janne Carlzons trylleformel om forventning og opplevelse. (se historien her  )
Hva skjer om de taper? Men det er jo utenkelig på hjemmebane og med oss på tribunen. Det kan bare ikke skje. Å joda, alt kan skje, Sørensen. Så her gjelder det å male helt andre bilder på forhånd. Hva om jeg lager scener inne i mitt hodet om at jeg forsover meg, har store problemer med å komme inn med billetten min fordi man har skrevet SOEREN…. istedet for SØREN…. At jeg ikke finner plassen min og må ha en vaktmann til hjelp. Flaut og pinlig. At det er kjempekaldt og sur vind og at jeg har tatt på meg for lite klær.

At det blir bråk på tribunene og noen gale der nede kaster ting på banen slik at kampen til slutt avblåses. Eller at de taper 6-0 og at fansen blir hysterisk gale og går til nærmeste bar og tømmer den for øl før jeg rekker å komme meg ut av stadion. At det øser ned med regn når jeg skal måtte gå hjem til hotellet fordi alt av busser og taxi er umulig å oppdrive. Jeg har valgt feil sko og vannet som strømmer i gatene fyller skoene, men nå er alt bare driiiit så jeg det gjør ingen ting.
Det er ikke vanskelig å se at dette er destruktivt, men det er noe i det allikevel. Å skru opp forventningene kan være enda mer frustrerende om de ikke innfris. I disse OL tider ser og leser vi om det hver eneste dag.

Nei, jeg gjør nok noe midt i mellom og har et åpent sinn til alt som kommer.

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.