Skjønnlitteratur for sjelens sult

En ny oppdagelse for meg de siste par årene er Storytel. Det er en app der du kan lytte til lydbøker. Dessuten har jeg i flere år kjøpt e-bøker. For å slippe å kjøpe flere bokhyller…

Den siste e-boken jeg har lest er Forbindelser av Torgrim Eggen. Den handler om rettssaken til politimannen Eirik Jensen som ble dømt for korrupsjon og det ene med det andre i Tingretten nå i høst. Siste ord er nok ikke sagt om den saken. Men det blir et annet innlegg. Boka bar litt preg av å være et rettsreferat, men på en luftig og til dels humoristisk måte. Jeg har aldri hatt så veldig sansen for Torgrim Eggen, men denne boken synes jeg var leseverdig. Verdifull også for de av oss som ikke hadde anledning til å sitte og følge med på alle dagene i rettssaken som varte i månedsvis. 

Det er så enkelt å sette fra seg et bokmerke, og finne det igjen neste gang du skal lese. Du kan forstørre skriften, noe som gjør det enkelt å lese på sengen for oss noe tilårskomne. Det kan godt hende det finnes flere finesser, men de har jeg ikke fått med meg. Jeg har kjøpt flere e-bøker, og skal i gang med en bok av Tore Renberg neste gang, tror jeg. Han er en av mine yndlingsforfattere.

Men så var det lydbøker, da. De lytter jeg helst til når jeg går tur alene. Turen går så fort, og jeg koser meg med boka. Hittil har jeg lest mest av Vigdis Hjort. Hun er en mester med bokstaver som gjøres om til ord i festlige sammensetninger. Men likevel såre og underfundige. Jeg begynte med Arv og Miljø. Fantastisk bok! Jeg har ikke lest motboken til søsteren, og kommer ikke til å gjøre det heller. Det er Vigdis som er min greie.

Storytel er noe du abonnerer på. Kr 199 i måneden. Og det ligger mange, mange bøker i alle typer kategorier der. Jeg savner jo noen forfattere. Dette er vel litteraturens svar på Spotify. Ikke alle vil legge ut musikken sin der heller.

Men skjønnlitteratur, altså! Det er mat for sjelen! Tankens kraft blir større og utvidet, og du får en spesiell rikdom av å leser romaner, eller noveller, synes jeg. Akkurat som å lytte til musikk. Dette er ingen reklame, jeg bare forteller hva jeg synes, jeg.

Rate this post

Hits: 2066

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.