Gentlemansgaven – tips 4

Denne uken skal du få en utfordring som jeg fikk første gang da jeg var ulvunge. Altså den tiden man var før man ble ordentlig speider. Da var man ulvunge. Vi hadde flotte grønne skjorter med gult skjerf og grønn lue. Vi var bare gutter der.

En dag sa lederen vår at vi måtte huske at vi alltid skule være høflige snille gutter. Vi skulle åpne døren for gamle mennesker. Vi skulle følge noen som gikk med stokk over gaten, fordi de gikk så sakte. Vi skulle selvsagt reise oss opp på trikken og stå ute på perrongen på den bakerste vogna. Der var det åpent foran og bak. I midten var en stang man kunne holde seg i. Der stod også de som røyka.

Konduktøren gikk inne i vogna og vi betalte gjennom en luke i døra, som ble skjøvet til side.  Konduktøren med fin uniform og pengeveske gikk der inne fram og tilbake blant de som satt på de to lange benkene langs hver side av midtgangen.

Jeg husker så godt det var litt flaut første gangene, men så ble det bare mer moro etterhvert. Snille eldre mennesker smilte tilbake og kom med noen kommentarer om “nei tenk så snille barn”.

Denne uken skal du altså følge en eldre over gaten eller hjelpe av bussen eller toget. Hjelp noen med barnevogn som skal av en buss eller tog. En virkelig enkel oppgave er å åpne døra for noen som går med en bærepose med varer i hver hånd. Dette kan gjerne være naboen som skal inn i samme inngang som deg. Da er det ekstra stas å være høflig, eller som jeg vil si, en ekte gentleman.

Rate this post

Hits: 1187

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.