Statusrapport 2019

For omlag 3 år siden var jeg hos min fastlege i Spania. Da hadde det vært 7 år siden siste gang jeg besøkte noen med hvit frakk. Ektehustruen hadde i en blanding av trussel og lokking fått meg til å få fram en tilstandsrapport av kroppen.

Resultatet har jeg skrevet om og du kan lese om det her.
Nå hadde tiden rast avgårde, som det gjør når man har passert 65 og vi hadde dessuten flyttet tilbake til gamlelandet. Her er det en lek å få tildelt fastlege. Jeg installerte naturlig nok alle nødvendige apper på mobilen og kunne umiddelbart kommunisere med min lege, bestille legetime og mye mer. Fastlege for ektehustruen er like nødvendig for henne som gitarstrenger på en gitar. Hun kom lykkelig tilbake etter første møte med Asbjørn som han heter. Det var bare å hente fram mobilen og rekvirere time. “Ikke noe å være redd for Sørensen”. Som sagt så gjort og bare et par dager senere satt jeg på venteværelset. På en litt mindre plass som dette er, er det fornøyelig at ventetiden er på 5 minutter utover den tildelte timebestillingen.
Første legetime var en fornøyelse. Tillit til din lege er viktig og jeg følte vi fikk tonen med en gang. Vi snakket mer om Spania, golf, motorsykkel og alt annet enn sykdom. Selvsagt var dette bare for å få blodtrykket mitt ned og på et mer naturlig nivå. Og da han tok fram den gamle originale måleren måtte jeg smile litt. Asbjørn fortalte at han stolte mer på denne trykkfølsomme modellen fra forrige årtusen enn de nye elektroniske. Jeg var trygg på at resultatet ville være sant.

“Sprek som en fole. Du er ikke mer enn 50 år du Sørensen”.

Jeg var stolt.


Vi avsluttet det formelle og jeg ble ledet inn til labben for blodprøve. Her skulle alt avsløres. Ikke kjente jeg nålestikket og den smilene sykesøsteren sa kort og greit, “det var det”, etter at alle reagensglassene var fylt opp. Jeg kunne gå hjem og ville få melding om prøvene etter bare noen dager.
En kortere og mer gledelig beskjed går det ikke an å få; “Alle prøver var helt fine, Jan”. Til og med kolesterolverdiene, som var det eneste de kunne finne litt høye tall på i Spania, er nå helt fine.
Neste legetime er om et år! GULLALDER.
Da kan jeg altså gå inn i mitt 67 år i trygg forvissning om at almentilstanden er tipp topp. At jeg lider av “Selektiv hørsel”, som ektehustruen mener, kan jeg leve godt med.

 

Rate this post

Hits: 210

Del dette;

1 Kommentar Postet

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.