Livsførsel speiles av hvordan du opptrer i fritidssysler

Det slo meg da jeg leste intervju med vårt eget golf-ess, Tutta på VG-nett i dag. Hun fortalte om sitt golfvennskap med president Trump.

– Han jukser hele tiden. Uansett om han har slått ut ballen langt til skogs, ligger den på fairway når vi kommer fram. Selv om han påstår at han spiller på handicap 3, og sier han har 69 slag på en runde, har jeg aldri sett ham spille under 80 slag, forteller Tutta blant annet i intervjuet.

Om du ikke spiller golf høres dette kanskje en smule gresk ut, men disse korte uttalelsene forteller altså om ljuging på et nivå som tilsier at han tror på det selv. Nok et bevis på narsissismen ekspertene mener han lider av.

Selvfølgelig måtte jeg tenke litt på hvordan jeg oppfører meg på golfbanen også. Tidligere var jeg ambisiøs og ville helst vinne over meg selv hver gang jeg spilte. Jeg jukset aldri, talte hvert slag jeg spilte, og var opptatt av å kunne skrive meg ned i handicap. Etter en helt utrolig runde i 2010 (tror jeg det var), der jeg fløy gjennom runden og slo gode slag hele tiden, noe som ble kronet med hole in one på ett av hullene også, var det over. Jeg måtte skrive meg ned så mye at jeg fikk et handicap som jeg aldri ville ha sjans til å spille på uten å trene og jobbe hardt. Og det har jeg aldri giddet…

Nå spiller jeg kun for hyggens skyld. Jeg skriver ikke antall slag, og lager meg lokale regler hvis jeg for eksempel havner i en bunker. Dette forteller jeg mine medspillere før vi starter runden, for å unngå å bli kalt juksemaker. Hadde jeg bare vært bedre i kroppen, hadde dette vært en utmerket form for trim mer enn den ene gangen i uka jeg nå holder på. Tilnærmingen min nå gjenspeiler min pensjonisttilværelse der klatringen mot en karrieretopp er over. Jeg har fått andre verdier. Tidligere var det om å gjøre å være best. Selv om jeg aldri trente (noe særlig). I arbeidslivet har jeg etterlatt meg godt inntrykk alle steder jeg har vært. Jeg har gjort en god nok jobb. Uten behov for å jukse. Dette ble et tankekors for meg i dag, gitt.

Tror du det er noe i denne høyst uakademiske empiriske forskningen?

 

Rate this post

Hits: 914

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.