Golf i en ny dimensjon

I mange år av mitt liv har golf vært en del av min hverdag. Som coach og som aktiv spiller.

Det var gøy på sin måte. Gøy å se andre lykkes. Gøy å se de oppnå sin egen målsetting om å gå ned i handicap, så lengre eller få færre 3 putter. Se smilet når de klarte kravene til eksamen og stoltheten når de holdt medlemskortet i hendene.

Som egen spiller hadde jeg også de samme opplevelsene. Turneringsspill, slå egne rekorder og følge med på egen statistikk som ble bedre og bedre. Jeg visste jo at på et tidspunkt ville min egen forbedring stoppe. Riktig nok er golf den idretten hvor man faktisk kan hevde seg i verdenseliten, selv med en alder av 50+. Ja, salige Sam Snead er den eldste som klarte cut’en i en PGA turnering i en alder av 67 år.

Så kom en tid der man ikke rørte en golfkølle på flere år. Man sier at har man først lært å sykle så kan man sykle. Men med idrett er det noe annet. Og det er rart med det som ikke brukes av muskler. Allerede etter bare noen uker med inaktivitet brytes muskelcellene ned. Da er det ikke vanskelig å forstå at med flere år uten trening, ble jeg satt tilbake. Muskulatur er ferskvare og må stimuleres for å bestå.

Så her om dagen foreslo ektehustruen at vi skulle går en runde golf igjen. Bare for å få mosjon, sa ektehustruen. Selv var jeg ganske så skeptisk, for jeg visste jo godt hvordan resultatet ville bli. Stort sett alt jeg hadde avlært til nybegynnere gjennom årene ville dukke opp i min kropp. Det var jeg forberedt på. Så tenkte jeg også at med en runde med en score jeg ville vært flau over, ville golfrunden være mer mislykket enn trivelig.

Jeg pleier ikke være slik, men ektehustruen hadde vel merket at jeg ikke akkurat gledet meg, der vi gikk mot tee 1. Så kom det fra henne;

”Smile – Relax – and have Fun”.

Jeg smakte på det, både en og to ganger. Så, der og da, bestemte jeg meg for å se på golfspillet på en helt annen måte enn tidligere. Jeg kastet konkurransejaget og prestasjonene ned i nærmeste grøft. Nå ville jeg ta ett og ett slag. Nyte ballens flukt, måle avstand og velge riktig kølle. Ikke forsøke å sette nye rekorder, men nyte akkurat turen, gresset, dyrene omkring og ikke minst min elskede kone ved min side.

Golfrunden og de neste turene skal gå i samme spor og jeg har fått satt golfspillet i en ny dimensjon.

Hvordan er din tilnærming til golf?

Rate this post

Hits: 2530

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.