Klok av skade eller bare hysterisk

En gammel bil krever ofte sitt. Jeg synes merkeverkstedet lever godt på mitt bidrag.

Nå skal det sies at vi ikke har valgt det billigste merket, men en regel jeg har fulgt i mange år er at det ikke alltid er så lurt å kjøpe billig. Dessuten har jeg forsvart kjøpet av en diger Mercedes med en masse positive adjektiver som sikkerhet, behagelig å kjøre, gjenkjøpsverdi osv. Noen av dere lesere som har brukt den?

For ikke lenge siden hadde vi altså ”cruiseshipet” AutoJaSol  inne for et større vedlikeholdsoppdrag, hvor hun fikk bl.a. nye batterier både forand og bak, nye støtdempere, nytt hvadetnådetheter til aircondition og en masse annet som fylte 4 sider på regningen.

Så nå etter noen dager og mange hundre mil med topp lading, var jeg mildest talt forbauset over at jeg ikke klarte å låse bilen med den bilnøkkelen ved hjelp av remotekontrollen i nøkkelen. Jeg hadde samme dag kjørt i mer enn 6 timer og alt virket helt normalt. 

En nødløsning er at nøkkelen også inneholder en innebygget mekanisk løsning. Det ble redningen da jeg parkerte bilen i hotellgarasjen i Segovia.

I vanlig Sørensen tilstand lå jeg våken lenge den natten og la planer og søkte i mitt hode etter årsaker.

Der fant jeg ingen og jeg bestemte meg for å finne nærmeste merkeverksted for å se om det kunne være batteriet i nøkkelen som det var noe galt med.

Verkstedet var ikke langt unna og etter frokost, bar det avsted med hjelp av gps og den kvinnelige damen der inne i mobilen som sa “høyre” og “venstre” og “snu når det er mulig”. Der fant jeg en kjempehyggelig servicemann som jeg fikk en god og enkel forklaring av.

”Det er ingen ting galt med nøkkelen din, Sorensen. Her i Spania er det slik at områder omkring politistasjoner er områdene spammet for benyttelse av IR verktøy som slike bilnøkler”.

Og, ganske riktig, nabobygningen til hotellet vårt var den lokale politistasjonen. Ikke noe galt med hverken batteri eller nøkkel, denne gangen.

Men jeg slutter aldri å undres hva årsaken til en slik noia. Er det slik i andre land?

Rate this post

Hits: 6182

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.