– bildet er fra Wikipedia

Fred over Per Fugellis minne

Nå har det ruslet et godt beite på få dager. Først Frank Aarebrot, og nå også Per Fugelli. Sistnevnte var mer ventet.

To bautaer i norsk samfunnsliv er gått bort. Frank Aarebrot har vært et unikum for folk flest når det gjelder å forklare politikkens vesen og parlamentarismens irrganger. Intet valg uten hans kloke kommentarer. Før nå.

Per Fugelli stiller i samme divisjon, men på et helt annet felt. Selve livsfilosofen. Stadig krassere og klokere desto nærmere døden han kom. Det er to av hans åtte livsråd som jeg spesielt har satt pris på, tenkt over og adoptert. 

– Ta vare på flokken din, og gi litt mer faen. To forskjellige råd, men viktige. Flokken kan være barna mine eller vennene mine. Det spiller ingen rolle. Men jeg som er eslet til å ta vare på noen skal uansett ta vare på dem som jeg kaller min flokk. Jeg forsøker å lære meg det dag for dag.

– Gi litt mer faen! Å være den beste utgaven innvendig er mye viktigere enn å ha en perfekt fasade og mange glansede bilder av et retusjert ansikt. (Kroppen er det for lengst for sent med…) Når jeg får samlet meg skal jeg også feste de andre seks rådene opp på en hustavle for dette hjemmet. Her er en samling med hans sitater. De er brukandes til ethvert formål!

Det er ikke mange lenger som favner om våre verdier på samme måte som Per Fugelli gjorde. Jeg lyser fred over hans gode minne.

Rate this post

Hits: 1368

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.