Hverdagslykke 2

Hver alder har sin egen sjarm. Nå som jeg har nådd GULLALDEREN har hverdagslykke også fått nytt meningsinnhold.

Våkne uten smerter
Da jeg var ung, før jeg hadde fått barn, var det å ligge og dra seg til langt på dag en tilfredsstillende måte å starte dagen på. Det forekom oftest i helgene, siden skole og studier krevde tidlig oppstandelse i hverdagen. Nå, derimot, er det å våkne og kjenne at kroppen har det bra, at det ikke finnes noen ødeleggende vondter til hinder for en sakte oppvåkning, gull verdt. Det skjer ikke så ofte, men jeg vet å nyte de gangene det skjer, og tar noen minutter ekstra i senga bare fordi det ikke gjør noe vondt.

 

Føle meg kreativ og verdsatt
Etter å ha bodd i Spania i 11 år har jeg og mine medsøstre fått merke at holdningen til kvinner i dette landet hører en fjern fortid til, sett med norske øyne. Vi blir faktisk sett mer ned på enn jeg noen gang kan huske å ha blitt oppfattet i Norge. Det er klart at det gjør noe med en. Når jeg nå har trukket meg tilbake fra arbeidslivet, velger jeg selv hvem jeg vil omgås. Dermed kan jeg igjen få fram de beste og mest kreative evnene i meg, uten å føle meg nedverdiget. Dette hørtes voldsomt ut, og jeg må skynde meg å legge til at jeg aldri har følt dette når jeg har jobbet ved de norske skolene her i Spania.

 

Vite at det akkurat jeg gjør og er, betyr noe for andre
Jeg leste akkurat om en norsk forsker som har studert lykkebegrepet. Vi har kanskje en tendens til å tro at lykke = nytelse. Neida! Lykke er å ha opplevelsen av å bety noe for noen. Den lykkeligste tiden for meg i Spania var nok de årene jeg holdt på med Mitt Spania. Fordi jeg begynte å jobbe som lærer ble nettstedet nedlagt. Det er umulig å gjøre to fulle jobber samtidig godt nok.

Nå, derimot, skal jeg, eller vi, til pers igjen. Ikke med gjenopplivelse av Mitt Spania, men vi har andre spennende ting på gang. Jeg sier bare at jeg har sett det som utrolig meningsfullt å bidra til å opplyse folk om hva som er korrekt og riktig å forholde seg til. Vi skal vel tilbake dit, på et vis. Følg med!

 

Ha nok midler til den maten vi vil ha og de utfluktene vi har lyst til å dra på
Det er ikke til å komme i fra at penger er et nødvendig middel for å komme noen veg. For mye og for lite kan være anstrengende. Å ha til sitt daglige brød og til noen utflukter for sjelens utvikling og nytelse, er nok. Å kunne jobbe med ting man elsker uten å måtte jage etter penger for det, er et gode som gjør meg veldig lykkelig. Jeg gleder meg til å utnytte den kreative strengen jeg har fått utlevert. Kombinert med fysisk aktivitet så ikke kroppen forfaller mer enn nødvendig.

 

Barnebarn som gleder seg til å se mormor igjen
Det er noe eget med barnebarn. Jeg var nok en av de aller viktigste personene i livet til mine barn en gang også, men når det gjelder barnebarna er det noe helt annet. Det daglige ansvaret og de kjipe tingene er overlatt til foreldrene. Jeg kan bare høste fruktene og nyte den ekte gleden de utviser hver gang vi møtes. Så er det ikke slik at vi må sitte og prate eller være sammen 100 prosent av tiden når vi er sammen, men vi er i nærheten. Hemmeligheter kan fortelles, råd kan gis, utfordringer kan drøftes, og vi kan bare være sammen. Å bli mormor er den fineste gaven jeg noen gang har fått.

Hvordan definerer du din hverdagslykke?

Rate this post

Hits: 380

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.