Fundamentet er viktig

Min mor var en klok dame. Jeg lærte mye av henne. Ting jeg har lagt til mitt bryst og brukt gjennom livet til stor nytte for meg selv og andre. 

Vi er alle født uten sko
Vi er alle født uten sko

“Om ikke annet så kjøp deg gode sko. Det vil du ha mye igjen for.”

Med de første lønningene mine var det liksom ikke gode / dyre sko som stod øverst på ønskelisten. Det var vel først da jeg hadde rundet 25 jeg for alvor forstod hvor stor forskjell det var på sko av god kvalitet og de andre.

Nesten uten unntak må jeg innrømme at for å få gode sko, må en litt opp i pris. Javel, jeg har bare 2 føtter og de skal bære meg hele livet. Det å kunne være rask på foten og uthvilt etter en anstrengende jobbdag, er svar godt nok for meg. Dermed kunne jeg sverge ved min mors grav at hun hadde rett og at jeg alltid for framtiden skulle kun kjøpe sko av god kvalitet.

Gode sko bevarer helsen
Gode sko bevarer helsen

Det er min sterke overbevisning om at dersom man steller pent med føttene, som har sin store oppgave å bringe deg godt gjennom dagen, vil du ha en bedre helse.
Det motsatte er ganske lett og se og jeg er vel ikke den eneste som en gang har fått gnagsår, eller vondt i hælen eller “mistet blodet i føttene”.

Det er lett å merke at sko med dårlig kvalitet slites fort og dersom man tar et lite regnestykke på hva som i det lange løp lønner seg, er det raskt summert stor fortjeneste med noe dyrere sko av bedre kvalitet vinner.

Her hvor vi bor i Spania er det mye merkelig å se på de ukentlige markedene. Billige sko de selger der, og sa snakker jeg om priser til 5€ eller noe i nærheten, er virkelig billige sammenliknet med hva du betaler i Norge. Men har du tenkt å bruke dem mer enn 10 minutter er mitt råd å avstå fra det valget. De er uten unntak dårlig konstruert for å avlaste trykket når du går. Det er dårlig materiale og løsner i sømmer og såle. Man kan få utslett av materialvalget fordi det er satt inn med giftige stoffer for å se penere ut.

Unn deg selv og føttene dine gode sko. Det vil gi deg en mindre risiko for slitasjeskader. Alternativet er jo at du kan trene deg opp til å gå på hendene i stedet.

Hva velger du?

Rate this post

Hits: 544

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.