Drikk kaffe og bli slank

Du kan slurpe i deg inntil fem kaffekopper om dagen med meget god samvittighet. Den sorte drikken bidrar til å holde mannen med ljåen på avstand, antyder en norsk studie.

 

kaffekopp
– Dagens andre kopp

Av og til sitter jeg bare å leter etter svar. Svar på mine hypoteser. Lik en journalist er det ikke nok med en kilde eller ett svar. Her må det dobbeltsjekkes og atter sjekkes.
Man kan finne mange artikler om de fleste ting i verden. Jeg lar meg imponere over Google og deres algoritmer og indeksering.

I dag ville jeg finne svar på om det var noe riktig i at kaffe er slankende. Er det ikke noe som heter at “Som man roper i skogen, får man svar”.

Etter å ha lest omtrent 35 nettsider om min hypotese kan jeg slå fast følgende for mine felles kaffeelskere;

Det er svært mye som peker mot at kaffe faktisk også er helsebringende.

kaffebønner
– Helse i hver bønne

Arbeidet er signert forskere ved Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og tar for seg dødelighet og kaffedrikking.

Bakgrunnen for studien var oppdagelsen av at kaffe står for mer enn 60 prosent av antioksidantene vi får i oss i det norske kostholdet.

– Det var en utrolig overraskende observasjon. Jeg tenkte først at vi hadde gjort noe feil, sier Rune Blomhoff, professor ved instituttet.

Vi har vel alle lært at antioksidanter er bra? Antioksidanter. Smak på ordet. Anti- betyr “ikke” og oksidasjon er altså når celler forandrer seg i en skadelig virkning. Tenk på når du deler en avokado. Etter bare sekunder skifter den nydelige lysgrønne fargen til mørk og ekkel. Det er oksidasjonsprosessen. Spruter du derimot på litt sitronsaft, stangnerer denne prosessen. Smart!

En annen studie viser at dersom du drikker inntil 5 kopper kaffe om dagen reduserer du risikoen for å bli deprimert med 20 prosent. Du kan gjerne si “Jeg blir aldri deprimert, jeg har en positiv drive hele dagen”. Flott, jeg også, men jeg gjør livet enda enklere for meg selv ved noen kopper kaffe.

Teorien for at kaffe har denne effekten er at koffein reduserer virkningen av stoffet adenosin i hjernen. For ikke å legge meg ut med masse kjemiske formler, kan vi si det slik at om hjernen arbeider på virkelig “høytrykk”, er dette mindre bra. Adenosin demper maskinen og dermed risikoen for å produsere stoffer som du blir deprimert av. Medisiner har omtrent samme effekt, men jeg foretrekker altså kaffebønner.

En tidligere studie viste at kaffe også kan bidra til å redusere risikoen for å bli rammet av Alzheimers.

Koffein sammen med en annen ukjent ingrediens gjør at forskerne ved University of South Florida mener kaffe er det nåværende beste alternativet for å beskytte mot hukommelsestap og Alzheimers. Det er bare slik at de har glemt å skrive ferdig rapporten sin. 🙂

irish
Ingen dårlig kaffevariant

Koffein er av mange sett på som en av de mest effektive ingrediensene i et fettforbrenningstilskudd, og det finnes det gode grunner for. Det er faktisk en av de få substansene som både bidrar til å mobilisere fett fra fettcellene og øke forbrenningen. Dette forstår jeg som er overvektig og ønsker å øke forbrenningen med minimal trening. Så om jeg definerer en kopp “Amerikano” som en joggetur på 3 km er det helt greit for meg.

Koffein stimulerer nervesystemet. Det vet alle. Det forteller hjernen til å sende signaler om å bryte ned og frigjøre fett fra fettcellene. Takk og pris.

Koffein kan også øke prestasjonsevnen via flere ulike mekanismer. En av dem er økt frigjøring av fett fra fettceller. I flere undersøkelser pekes det på opp mot 11 til 12 % økt prestasjonsevne. Ingen hemmelighet at idrettsutøvere på langdistanse (sykkel og ski), bruker en blanding av kaffe og Cola.

Så du forstår hvorfor jeg sverger til kaffe istedet for (fyll inn hva du erstatter) ?

Rate this post

Hits: 1367

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.