Ti spørsmål og svar i sommervarmen

De fleste av dere har ferie nå, og da kan det være ok med et helt uproblematisk ferieinnlegg om alt og ingenting, ikke sant? Her kommer en liten uhøytidelig spørsmålsrunde, som både Sørensen og jeg besvarer hver for oss. Ideen er hentet fra bloggeren Sophie Elise, som igjen har hentet den fra en annen blogger.

Hva er egenskapen du setter mest pris på ved deg selv? 
Solveig:
Jeg vil de fleste mennesker godt. Og de jeg har med å gjøre, profesjonelt eller privat, har jeg en spesiell omsorg for i så måte. Om det ikke alltid synes, kan det være fordi alle mennesker kan være irriterende innimellom… 🙂

Jan:
Først og fremst vil jeg si at jeg kun ser uløste muligheter. Jeg finner løsninger gjerne på en kreativ måte. Det kan kreve tid, men dermed kommer også dette med en stor pott med tålmodighet til hjelp.

Bade i havet, eller plaske i basseng? 
Solveig:
Hvert til sitt bruk. Skal jeg svømme foretrekker jeg basseng, da sjøen er litt mer uberegnelig rent bølgemessig. Men jeg gleder meg til endelig å kunne bade i Middelhavet igjen om få dager. Der kan jeg sitte og fundere og fantasere om både nye blogginnlegg og novelleidéer.

Jan:
Må jeg så må jeg. Ok, jeg elsker å bade med barnebarn. Tulle og tøyse i basseng er foretrukket. Men faller jeg til havs, så svømmer jeg til jeg når land.

Hvem snakket du med sist på tlf?
Solveig:
Det var en dame på et servicekontor, som jeg ba om hjelp til å framskaffe en skatteattest som Skatt Nord må ha, som bevis på at jeg betaler skatt til Spania. De har fått en, men siden den ikke spesifikt henviste til skatteavtalen mellom Spania og Norge kunne de ikke bruke den. Joda, så det er litt byråkrati i gamlelandet også.

Jan:
Sønnen min. 

Hvor mange puter har du i sengen? 
Solveig:
To som er mine egne, tre eller fire hvis Sørensen er bortreist. Jeg velter meg rundt og breier meg på midten av dobbeltsenga med puter på alle kanter i de tilfellene. Det går imidlertid greit å begrense seg til hverdags. Skjønt jeg får av og til høre at jeg befinner meg langt over midtgrensen da også.

Jan:
Klarer meg med det jeg får utdelt. Skal jeg lese på senga, må jeg ha nesten sittestilling som krever minst 2.

Foretrekker du å ringe eller sende sms? 
Solveig:
Skravling gjøres best over telefon. Korte beskjeder eller informasjon sendes oftest som melding, facetime, messenger eller hva alt sammen heter.

Jan:
Jeg foretrekker skriftlig kommunikasjon til noe som er viktig å dokumentere. Jeg er en sånn som sparer på chatdialoger. Kan komme godt med. Telefon med barn og barnebarn er best. Det er ikke alle som er “netta” 24×7 som meg.

Hvilken dessert er din favoritt? 
Solveig:
Dette skal ikke legen min se, men hun er jo spansk, og kan ikke norsk, så da gjør det ikke noe om jeg sier varm eplekake med krem. Eller is med peanøtter. Eller jordbær, eller marsipankake.

Jan:
Jeg har ikke funnet noe jeg IKKE liker. Det sier vel det meste.

Hva er planen din for dagen?
Solveig:
I dag har jeg fått utrettet en hel del sammen med gemalen – formaliteter som må til når man flytter, uansett om man flytter tilbake der man har bodd. I kveld skal vi treffe venner til en hyggelig prat. Det gleder jeg meg til.

Jan:
En av arbeidsoppgavene mine er “Skyssengel”. Det innebærer at jeg som Uber sjåfør kun for ektehustruen når hun skal forflyttes. Ellers har jeg noen oppdrag med coaching av golfelever og dessuten litt datasupport.

Øl, vin eller drinker?
Solveig:
Vin, og da helst rødvin. På sommeren foretrekker jeg likevel rosévin.

Jan:
Hver til sin anledning sier jeg. Craft beer ligger dog veldig nært. Etter det kommer nok single malt skotsk whisky. Jeg elsker riktig vin til mat. Sier heller ikke nei til en kald rosevin ved en sen kveld ute på patioen ved samtaler om livet, døden og kjærligheten med ektehustruen.

Hvor sosial er du?
Solveig:
Ikke så veldig sosial, gitt. Jeg liker meg best sammen med noen få jeg kjenner godt. Jeg kan godt stå og tale til store forsamlinger. Det er helt ufarlig. Men jeg har alltid fått høre at jeg virker både streng og litt skrekkinngytende som førsteinntrykk. Jeg har jobbet med den saken i mange år, og jeg synes jo selv at jeg er elskverdigheten selv, men det virker altså fremdeles ikke sånn. Men jeg vil gjerne understreke at jeg ikke ER verken streng eller skrekkinngytende.

Jan:
Alle “selgere” er vel sosiale individer. Er riktignok ikke den som tar den helt ut og skal være party-midtpunkt. Har ikke noe problem med å komme inn på nye mennesker og livet har lært meg å “lese” godt.

Hva er ditt drømmereisemål? 
Solveig:
Vi har noen felles drømmereisemål her i huset, og noen hver for oss. Jeg må si at jeg ønsker å utforske Spania mye mer. Også Italia og Frankrike er spennende. Litt lengre unna står Sør-Afrika på planen. Og kanskje andre land i Afrika også. Mauritius er jeg heller ikke fremmed for. Det er der jeg kanskje skal sette meg ned på en lun veranda og skrive ferdig suksessromanen min, som jeg begynte på for 15 år siden… Eller gjøre den om til en novellesamling.

Jan:
Det har alltid vært en drøm om å utforske Japan. Et land jeg beundrer stort. Deres holdning til andre mennesker og respekt er noe jeg vil oppleve på nært hold. Mat og kultur står for meg i fokus for alle reisemål. Ja, vi har begge laget en bucket-list, både felles og hver for oss. Når reisemålet er for langt unna heimen, tar jeg med sønnen på tur. Det er en fantastisk forordning.

Rate this post

Hits: 298

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.