eplehuset innfrir – til de grader!

Når noen er mer hjelpsomme enn forventet, fortjener de ros. I går var ektehustruen i modus for en ny bærbar Mac. Selv hadde jeg kjøpt min  MacBook Pro i januar. Hun hadde testet min maskin og funnet ut at 13 tommer var aaaaaltfor liten.

Som et lite infall kom det fra hustruen borti sofaen; “kanskje vi skal dra å kjøpe meg en Mac”. Som vanlig var jeg positiv og fant raskt fram opptil flere argumenter for at dette var lurt. Norsk tastatur, får igjen moms når vi reiser hjem til Spania, like billig som alle andre steder. Det holdt mer enn nok og vi futtet ned til eplehuset i Drammen. 

Ungdommelig betjening med en serviceinnstilling som gir terningkast 6. Butikken er lys og innbydende. Det er med andre ord lett å kjøpe. Etter noen raske råd, fant han fram den rette modell for reisende journalister med blogg, foto og video på arbeidsprogrammet. Så var det tilbehør. Adapter og et vakkert lite stoffdeksel med glidelås.

Denne kunne jeg ikke bruke fordi jeg hadde montert et deksel

Men meg da? Jeg snuste rundt i hyllene og fant noe jeg ikke hadde fra før. Et multiadapter jeg hadde sett mye avertert på Facebook. Den hadde akkurat det jeg manglet, nemlig kortleser. Det var ikke nødvendig å grine meg til saken siden ektehustruen allerede hadde fått bruke flere titalls tusenlapper.

Begge to var fornøyde og toget hjem. Nå skulle 15 tommeren “kles opp”. I min tid innen databransjen har jeg aldri opplevd å se noe mer elegant enn når en pakker opp en Mac og legger inn sin AppleId og kobler den på nett. Alt er på plass. Mail, dokumenter, bilder, alt hun har på andre enheter, er der, rett og slett.

Min nye multiadapter

Min midtsommerpresang var det litt mer trøblete med. Adapteren var en slik sak som sitter helt inntil maskinen. Men, jeg har montert et deksel og dermed kunne jeg ikke få den til å sitte ordentlig. Ergerlig, tenkte jeg. Uten å forvente for mye tok jeg med meg maskinen min og adapteren til eplehuset dagen etter. Men se; de beklaget at de hadde gitt meg noe jeg ikke kunne bruke. Ikke nok med det. De fant fram en helt annen adapter som hadde langt flere tilkoblingsmuligheter enn den jeg hadde kjøpt dagen før. Og ikke nok med det; selv om den var dyrere, skulle jeg ikke betale et rødt øre. Hva gir du meg for den? Maken til service har jeg aldri opplevd før. 

Eplehuset er i en klasse for seg.

Rate this post

Hits: 2161

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.