Helsetilstanden – svart på hvitt

Her forleden tok jeg mot til meg, eller rettere sagt; jeg ble beordret, til å ta en dyptgående sjekk av helsetilstanden. I min alder er det noe man bør gjøre regelmessig, har jeg forstått.

Det var nå kun 7 år siden sist, og jeg hadde ingen flere argumenter for å stritte imot. Her i Spania kan en gå til et apotek og få gjort en svært god helsesjekk. Man har med seg sin morgenurin og blir tappet for noen cl blod.

Etter en dag foreligger en tosiders rapport med tallenes tale.

Så er det bare å sette seg i en stol og åpne konvolutten.

Her står de listet opp med dine verdier til venstre og normalverdiene for henholdsvis kvinne / mann til høyre.

Stepp for stepp gikk vi igjennom tallene, hjemmets ”lege” og meg selv. OK, Ok, OK, ok, ok…..

Var det virkelig ingen ting å finne. Å joda, om man dukker ned i detaljene ser vi at jeg hadde ørlite høye verdier på kolesterol og triglyserider. Jeg forsøkte meg med at det er vel helt naturlig når en kjører seg opp med lavkarbo kosthold. Pekefingeren fortsatte å stå og jeg forstod at vi skal følge med litt på de tallene.

Dagen derpå tok hun fram sin elektriske blodtrykksmåler. Her skulle ingen ting skjules. Hun hadde vel sovet på de gode resultatene og nå skulle tellemaskinen jobbe. Det ble målt før jeg hadde stått opp av sengen og jeg fikk knapt åpnet øynene før båndet ble tredd på overarmen og bryteren slått på.

”Hey, skal den der knuse armen min?”.

Neida, da den ikke klarte å klemme mer, ble den snillere og lot til å puste ut, sammen med meg.

Ikke engang der lyste det noen varsellamper. Ikke det at jeg er 25 år lenger, men tallene sier jeg er helt normal. Jeg lå akkurat på kurvene der jeg skulle være. Godt hjerte, flotte tall. Her blir jeg ved din side i mange år, kjære.

Så da blir det 18 hull på golfbanen i dag!

p.s. Når tok du en helsesjekk sist?

Rate this post

Hits: 721

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.