En del av eldrebølgen

Det er mange år siden statistikerne snakket om eldrebølgen som ville skylle innover landet på 2020-tallet.

Vel, nå er vi her. Og mange av oss kan kalle oss eldre. Ikke gamle, men eldre.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg synes det gikk et slags skille da jeg ble alderspensjonist for alvor. Før jeg ble 67 kunne jeg regnes med, lyttes til og til og med tilbys en jobb. Nå er det ikke rare tilbudene som drypper inn.

I denne ukas podcast, som slippes fredag morgen, tar vi opp temaet om hvordan vi eldre kan bli hørt. Vi er en betydelig andel av samfunnet. Det gir ingen mening at vi ikke få ta del i utviklingen og peke på hvordan vi som eldre bør få det. Det er et godt ordtak som heter “den vet best hvor skoen trykker som har den på”. 

Et annet tema i podcasten er Fremtidsfullmakt. Det er et forholdsvis nytt begrep. Vi snakker litt om hvem som  bør lage seg en slik fullmakt. Det gjelder spesielt enslige som ikke har barn. Hvem skal ta ansvar for dine forpliktelser hvis du blir liggende alvorlig skadet, eller med en sykdom som gjør at du ikke kan ta vare på deg selv? Alvorlig tema, men enkelt å gjøre noe med. Følg med!

Rate this post

Hits: 240

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.