Oppskriften på Ungdomskilden

Ser du sammenhengen mellom livlige, lekne, vitale og virile, humørfylte eldre mennesker? De utnytter livets eliksir.

eliksir

I helgen fikk jeg muligheten av å treffe et eksempel på denne arten. Et fantastisk eksempel på hvordan bli gammel og allikevel være ung. Jeg hadde invitert en kvinne jeg nesten ikke hadde sett på 55 år. Min frøken fra første klasse på barneskolen. Riktignok hadde jeg truffet henne noen måneder tidligere, men da var vi så mange at jeg ikke fikk spurt alt jeg ville spørre om.
Nå falt det seg slik at vi kunne treffes denne lørdagen på en italiensk kafe på Skøyen i Oslo. Spent som jeg var, hadde jeg selvsagt møtt opp i god tid og valgt et bord i solen.

Så kom hun, smilende og leende. Selvsagt tok jeg imot “bjørneklemmen” som løsnet den lille anspentheten som hadde sittet i.

Det å sitte slik ved et bord ute i solen en tidlig høstdag og dele på minner og historier fra 50 år tilbake er et eksempel jeg påstår er oppskriften på å holde seg ung. Der satt hun og nippet til en nydelig italiensk rødvin, og hadde smil om munnen. Navn, historier og enda flere historier. Vi lo og skålte om hverandre. Noen har kanskje allerede regnet ut alderens hennes. Ja, 90 år er selv i dag en høy alder. De fleste av hennes venninner er ikke lenger, eller er sterkt preget av sin alder. Men altså ikke min frøken. Og jeg tør påstå at denne kombinasjonen av et humør, masse historier og gode minner fra et rikt liv og en god hukommelse, er det som skal til for å ha muligheten for å leve godt og lenge. Selvsagt er en god helse en forutsetning, men har du det, er altså oppskriften herved gitt.

Ta nå og gå igjennom dine bekjente som er over 80 år og se hvem som er sprudlende av dem. Jeg tør påstå at det å huske tilbake og glede seg over alt det positive i livet er noe man lever enda lenger på. Har jeg litt rett?

Rate this post

Hits: 176

Del dette;

Legg igjen et svar

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.